Slijm maken, je hebt zowel voor- als tegenstanders. Zelf was ik een echte tegenstander, maar sinds we een goed recept hebben en het dus geen geklier meer is vind ik het echt heel leuk. Het is al jaren enorm populair onder kinderen en wat is er dan leuker dan het zelf maken?

Vooral omdat de kinderen zich hier echt uren mee kunnen vermaken, het werkt rustgevend omdat het heerlijke senso spelen is en zelf hou ik daar ook wel van.

Hier is het herfstvakantie en dit is dan een perfecte vakantie activiteit om binnen te doen, of op een regenachtige dag. Anders doe ik dit ook graag in de zomer, want dan kan het lekker buiten op de tuintafel. Met alleen scheerschuim spelen trouwens is hier ook altijd een dikke hit.

Je kunt enorm variëren qua kleur, inhoud en structuur maar ik zal hieronder de basis beschrijven met wat ideeën voor de afwisseling. Het scheerschuim zorgt ervoor dat het fluffig wordt en de lenzenvloeistof zorgt ervoor dat het dik wordt.

1 flesje hobbylijm

1 bus scheerschuim

1 fles lenzenvloeistof (met ingrediënt Borax)

Kom en een lepel

Dan heb je een aardige kom vol.

Beschrijving:

Knijp de hele fles lijm leeg in de bak. Als je wilt werken met kleur dan doe je nu ook de druppels (voedings)kleurstof erbij. Hoe meer je gebruikt hoe donkerder het wordt. Dan spuit je de scheerschuim erbij en ga je roeren. Dit doe je erbij tot je voelt dat het elastisch wordt (ongeveer 3 kwart bus) en vooral goed blijven roeren!

Zodra het goed plakkerig is en een dikke substantie is geworden, ga je de lenzenvloeistof erbij doen. Doe dit in kleine straaltjes tot je de slijm structuur hebt.

Dan kneed je het nog even goed door met je handen. Plakt het nog? Voeg dan wat lenzenvloeistof toe.

Je slijm is klaar! Wat de kinderen hier leuk vinden is om er een rietje bij te pakken en enorme bellen te blazen.

Steek hiervoor het rietje iets schuin in een berg slijm en zorg dat er geen lucht aan de bovenkant uit kan, blazen maar!

Variatie:

Je kan het slijm zo kleurrijk, vol glitters of fancy maken als je zelf wilt. Maar alles wat je extra toevoegt, doe je nadat je de lijm in de kom hebt gedaan.

Glitters

Kleurstof

Foamballetjes

Kleine knoopjes

Er zijn heel veel verschillende manieren om slijm te maken. Zoals met tandpasta, meel, maizena, snoep, zand en wasmiddel. En vast nog veel meer. Dan hebben wij ze nog lang niet allemaal geprobeerd, maar dit werkt. En alles is te verkrijgen bij de Action, dus dat is ook een stukje gemak. Loop dan een rondje langs de knutselspullen en dan kun je gelijk zien wat leuk is om door het slijm heen te verwerken.

Veel slijm plezier!

Marinka Benit DIY, Familie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.