Wat een regenachtig weekend! Het geeft binnen ook wel weer sfeer. ‘s Avonds vroeg de gordijnen dicht, kaarsjes aan en knus onder een dekentje. Lekker huiselijk hè.

Zelf moet ik ook altijd weer even in komen in het binnenspelen en wat gaan we doen. Dan hou ik wel van creatief bezig zijn met de kinderen en leuke dingen bedenken. Wat gaan we doen in dit regenachtige weekend? Dat was niet zo moeilijk want ik heb een leuke samenwerking met Naomi Rustenberg waarvan we een leuk pakketje hebben ontvangen. Deze heb ik met de jongens opengemaakt, wat spannend! De eerste unboxing is een feit.

Er zaten 2 prachtige (Christelijke) kleur,-en doe boeken in. Ze begonnen meteen enthousiast te bladeren. De kleurtjes stonden al klaar en de eerste kleurplaten werd gekleurd. Door het bladeren zagen we al dat er enorm veel variatie in het boek zit, heel leuk en voor ieder wat wils. Leuke teksten, mooie platen, spelletjes en een knutsel om te maken.

De jongens kozen om de kroon te maken. Er werd ijverig geknutseld met krijtjes, potloden en waterverf. Daarna hebben ze stroken geknipt en wat nou zo leuk was, door de foto van het kindje in het kleurboek hadden de Aaron en Abel een voorbeeld hoe het eruit moest zien. Ideaal dus omdat kinderen visueel in zijn gesteld, zo konden zij zelf mooi met een schaar en lijm aan de gang. Jaja, ik heb toegekeken met een kopje koffie in mijn hand!

Zelf vond ik het leuk om nog een extra element toe te voegen. Er staan allemaal mooie (Christelijke) teksten in, dus daar hebben wij een spel bij bedacht. Bij de tekening met tekst “ik ben meer dan overwinnaar” gingen we een spelletje doen. En bij de tekst “ Jezus is mijn vriend” vroeg ik wie is jullie vriend? Ontzettend leuk om er op deze manier ook een spelboek van te maken en de creatieve kant van de jongens te zien en horen. Daarna kwamen ze zelf ook met ideeën en dat draait dan vaak uit op muziek, zingen en dansen. Dus de box werd naar beneden gehaald en bij de plaat “ ik heb veel talent” werd er gezongen, gedanst en gitaar gespeeld. Zo leuk om te zien en alle spelletjes werden gedaan met de geknutselde kroon op.

Toen onze dochters thuis kwamen, wilde Anna ook een kroon knutselen, dus die werd nog gemaakt. Peter ging de teksten voorlezen en er werd nog steeds aandachtig geluisterd. Ze waren al zo enthousiast met het boek bezig geweest, maar ze waren nog geboeid. Mooi om op deze interactieve manier met Zijn Woord bezig te zijn en de kinderen iets te leren. Maar ze ook plezier te zien hebben en hun eigen fantasie te kunnen gebruiken.

Hoe gaaf is het om spelenderwijs met kinderen over God te praten en te horen wat ze zelf weten en willen vertellen.

Ik zou het leuk vinden om dit te gebruiken bij de oppasdienst of Kinderkerk of wat voor een kinderdienst er is bij jou in de gemeente. Omdat je er dus zoveel meer mee kan dan alleen kleuren. Maar dus ook heel leuk voor thuis en laat je fantasie de vrije loop om het op je eigen manier in te vullen. Zoals je leest is het veel meer dan een kleurboek.

Het kleurboek is A4 formaat, zwart/wit en het is van stevig materiaal gemaakt. Via onderstaande link neem je een kijkje op de site van Naomi en kom je bij het kleurboek. https://webshop.ellenmae.nl/book/9789083177991-een-kleurboek-speciaal-voor-jongens.html. Via de webshop is deze ook nog in de aanbieding, dus koop er 1 voor jezelf en 1 om weg te geven. Tip: koop alvast voor de decembermaand, dan heb je die mooi vast binnen!

Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik en er veel plezier van hebben met de kinderen.

Laat je even weten wat je ervan vindt?

Marinka Benit Familie, Samenwerkingen

4 Replies

  1. Wat super leuk ! Goed om zoiets te promoten 👍🏼 Bij dat soort werkjes denk je toch vaak alleen bij de kinderkerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.