Gisteren waren we er even een avondje tussenuit. Je doet je best, een leuk jurkje aan, borstel door je haar en gaan. De oppas bracht de jongens naar bed, dus wij konden lekker weg.

Heerlijk om een avondje even bij te kletsen, geen papa en mama rol te hebben maar investeren. Toen we thuis kwamen nog even met de oppas gekletst. Abel had even een theekransje gehouden bij Noa, maar Anna ligt, slaapt en hoort niks meer. Ze had Abel weer naar zijn eigen bed gebracht en ik vertelde nog dat we 1 keer met Abel hebben gehad dat ik naar boven liep, het licht aan deed op onze kamer en Abel in ons bed lag. Ik schrik nogal snel, toen dus ook. Je verwacht niet echt iemand in je bed aan te treffen. Nou oppas uitgezwaaid, lichten uit en naar boven. Ik gooi de slaapkamerdeur open, licht aan en 3 keer raden. Serieus, Abel in ons bed. Hahaha ik moest echt hard lachen. Even slapend geknuffeld en Peter heeft hem over gelegd in z’n eigen bed.

We vervolgen ons rondje “nog even langs de kids voor wij gaan slapen” en dus liepen we de kamer van de meisjes op. Even iedereen weer onder de deken leggen en nog een kusje voor de nacht. Anna had haar luier blijkbaar afgedaan, heeft ze niet meer nodig want haar nichtje heeft ook geen luier meer om, maar goed, bed dus nat. Noa vond het wel gezellig dus die zat in dr bed te kletsen en liedjes te zingen. Anna omgekleed, hoeslakens bleken op, naar Aaron z’n kamer om een hoeslaken te pakken en haar bed verschoond. Ik kreeg nog wel even commentaar waarom ik al haar knuffels op de grond gooide want dat vond ze niet leuk. Nee dit doe ik voor m’n lol inderdaad s avonds laat… bed schoon, alle roze glitter, regenboog knuffels weer in bed en slaap lekker meisjes. Nou we zijn weer thuis hoor. Maar uiteraard doen we dit met alle liefde en helemaal omdat het gelukkig uitzonderlijk is dat er s avonds/s nachts iemand wakker is.

Maar goed, als je dacht dat dit het was… nee dus. Ken je dat gevoel dat je denkt, ik ga echt zoooo lekker m’n bed in? Dat had ik ook, maar niets is wat het lijkt. Kussen nat, bed nat. Bleek ik dus vanmiddag mijn fles water niet op de plank boven ons bed te hebben gezet maar ik denk dat ik hm gewoon boven m’n bed heb omgedraaid. Nee geen idee, hoe dit is gebeurt maar ik had een nat bed. Met de deken draaien werden of mijn voeten nat of Peter. Nou met dat laatste ging Peter niet akkoord en als ik ergens een hekel aan heb, zijn het natte en koude voeten. En ik heb nogal wat bed en dekbed nodig dus een kleine stukje deken delen is echt geen optie. Maar helaas, dit bleek ook niet te werken. Toch maar gedraaid, alles eraf, matras omgedraaid en klaar. Helaas was het waterpijl toch iets hoger gestegen in het matras dan ik dacht, dus ook die kant was nat.

Dwars over dan maar. Wij met onze 2 meter omgedraaid en op 1.80 in de breedte gaan liggen. “Ik heb nu koude en natte voeten en ze steken over het matras heen, het lijkt wel of ik in een tent lig. Ik zie mezelf al lopen met een wc rol onder m’n arm. Wat een ellende” en ik kon niet meer bij het lichtknopje onder de plank, als je dacht dat het niet erger kon….

Oké dit werkt ook niet. Boel weer omgedraaid, hoeslaken vervangen en nog een poging. Serieus, ook daar kwam het water doorheen. Dus naast m’n voeten was m’n rug nu ook nat. Dan heb ik niet zulke beste kampeer ervaringen dus ik waande mij in een ondergelopen tent tijdens een regenachtige nacht in Frankrijk. s ‘Morgens op je slippers door het natte gras onderweg naar het douchegebouw, warme water op, andermans haar in het putje met in een plastic tas al je benodigdheden. En dan op hoop van zegen dat er niet een handvat afbreekt of je broekspijp in het water hangt. En dan terug, weer koude en vieze voeten. Koud, nat en klam echt iets voor mij.

Maar eind goed al goed, met een handdoek de boel nog een keer ondersteboven, achterstevoren en binnenstebuiten gedraaid konden we dan echt gaan slapen. We hebben weer even hard kunnen lachen want….

Zo heerlijk hè even een avondje weg, kom je echt helemaal van bij.

Marinka Benit Familie

2 Replies

  1. Wat heb je dit leuk geschreven, Marinka 🙂 Wat een gedoe zeg. Dit blijf je altijd onthouden. Vooral nu je erover geschreven hebt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.