Wij kregen toch een leuk product opgestuurd, een popcornmachine! Nou daar kunnen wij wel iets mee.

Pop de box

De kinderen waren door het dolle heen toen ze de doos openende en er een popcornmachine getest mocht worden. Op vrijdagavond hebben we geregeld opblijf avond met onze kinderen. Dan doen we spelletjes of kijken we een film en daar hoort dan natuurlijk een lekker bakje popcorn bij. Heerlijk om zulke herinneringen met de kinderen te maken.

We hebben met elkaar gekeken wat er allemaal in zat en Peter ging een zak pofmais halen. Dat was de bedoeling althans.
Het werd een zak zoete magnetron popcorn. Herkenbaar? Het wordt meestal iets anders dan ik op het boodschappenlijstje zet, maar goed. Meteen een goede test of dit ook zou werken.

De popcornmachine werd op het aanrecht gezet, stekker erin en het knopje om. Zo makkelijk is het!

Pof de corn

De mais leg je op de plaat en de deksel gaat er overheen. Er zit een zwart kapje op, deze haal je eraf voor je de mais laat poffen.
De plaat wordt warm en doordat je door de deksel heen kunt kijken was dit een magisch gezicht voor de kinderen. Bij iedere “pof” was er een luid gejuich en “oeh en ah” gehalte. Zo leuk!

We waren vooral verbaasd hoe enorm snel het gaat. Binnen een paar minuten heb je een schaal vol popcorn uit je eigen popcornmachine. Tip van ons: zorg dat je al een schaal klaar hebt staan. Zodra je hoort dat er geen mais meer wordt gepoft zet je het apparaat uit maar ik ging toen nog een schaal pakken, maar de plaat is natuurlijk nog heet dus de onderste laag was verbrand.

Maar daar hadden we dus van geleerd en na nog een rondje poffen, werd de popcorn in de schaal gedaan. De deksel die op de popcornmachine zit is tevens een schaal, doe het zwarte dekseltje er weer op en je doet de popcorn zo in de deksel. Super handig. We konden dus zo een nieuwe portie maken omdat het onwijs snel gaat. Wat wij een voordeel vinden van deze machine in plaats van een pan, is dat alle mais wordt gepoft en je dus niet van die verbrande, keiharde maïskorrels tussen je kiezen krijgt.

Er zit ook een duidelijke beschrijving bij, maar ik ben niet zo goed om die te lezen voor gebruik…

De plaat is heel eenvoudig schoon te maken, zelfs met de suikerlaag op de mais plakt het niet aan.

Een leuk proces voor de kinderen om te zien, en met een heerlijk schaaltje popcorn op schoot kunnen we het weekend inluiden! Dit is toch veel leuker dan een kant en klare zak uit de supermarkt?

Mocht je ook op zoek zijn naar een goeie popcornmachine? In de onderstaande link staan de beste popcornmachines van 2023
De beste popcornmachines van 2023

https://dokterfit.nl/voeding/

Marinka Benit Samenwerkingen , ,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.