Wat een fantastisch georganiseerd kinderfeestje is dit. Via Suuskinderfeestjes heb ik een compleet pakket mogen uitzoeken voor een kinderfeestje. Aaron was als eerste jarig, dus we namen een kijkje op de site om te zien wat er allemaal te krijgen is. Er zijn wel 30 verschillende thema’s, meer dan genoeg keuze dus. En per thema heb je weer veel producten waar je uit kunt kiezen.

Aaron had vorig jaar al gezegd dat hij graag een kookfeestje wilde en ook dit thema staat er tussen. Dus daar kozen wij voor. Een compleet pakket voor de speurtocht, uitnodigingen, versiering en bijpassende placemats. Ik hou ervan als alles matcht, dus een blije mama! Het ultieme kinderfeestje.

Unboxing

We kregen het snel geleverd en hoe leuk om dit pakket open te maken.

Er was nog wat geduld nodig want het feestje duurde nog wel even. Maar afgelopen weekend was het zover, het kinderpartijtje voor Aaron zijn 8e verjaardag.

Met het complete (zeer uitgebreide) draaiboek die ik per mail had ontvangen was het feestje al zo goed als geregeld. Aaron had de uitnodigingen uitgedeeld en leuk dat dit dus helemaal in het kook thema is.

In het draaiboek is ieder onderdeel helemaal uitgeschreven en wat er precies nodig is. Er zaten ook receptenboeken bij met recepten wat de kinderen kunnen maken. Alleen maar een kwestie van de lijstjes overnemen en alle boodschappen inslaan, ook klaar!

Let the party begin!

We hebben de tafel gezellig aangekleed, alles in een tas verzameld voor de speurtocht en het feestje kon beginnen.

De zelfgebakken appelflapjes en andere lekkere hapjes hebben we op leuke Etagères gelegd en tijdens het uitpakken van de cadeautjes is er lekker gesmuld.

We hebben met de kinderen bekeken wat er allemaal op tafel lag en het was tijd om de koksmutsen en receptenboekjes te versieren. Een leuke activiteit waar ze lekker even mee bezig zijn. Tijd om even wat op te ruimen en Peter ging buiten de speurtocht voorbereiden.

Wat een leuk gezicht om alle kinderen zo ijverig te zien kleuren en trots te zijn op hun mooie eigen koksmuts. Als voorbereiding op de speurtocht is er een filmpje. Deze hebben de kinderen met open mond zitten kijken want de kok was zijn gelukspollepel kwijt en zij mochten die zoeken! Ze dachten dat hij echt tegen hen aan het praten was, dus ze wilde vol enthousiasme aan de speurtocht beginnen.

De speurtocht

Het zonnetje scheen en we konden dus lekker naar buiten. En ook de speurtocht is al helemaal uitgewerkt. Je hangt de route kaartjes op en die gaan de kinderen volgen. De kleine kaartjes zijn de routekaarten en de grote kaarten zijn de opdracht kaarten. In het draaiboek staan alle opdrachten uitgewerkt dus ook hiervoor hoefde we alleen te kijken wat we nodig hadden.

De spellen zijn goed te begrijpen voor verschillende leeftijden en ook binnen te doen mocht het slecht weer zijn, goed over nagedacht! Hier hadden ze veel lol in en de pollepel werd gevonden. We zijn wel zo een 1,5 uur buiten geweest.

Mise-en-place

Terug naar huis, handen wassen en de tafel was alweer mooi opgedekt want het was tijd om het eten voor te bereiden. We gingen een tomaten groentesoep met gehaktballetjes maken, pizza’s van wraps en een dessert.

De taken werden verdeeld, koksmutsen op en de kinderen gingen aan de slag. Roeren met je eigen pollepel, gehaktballetjes draaien en groente snijden. Ze vonden het prachtig. En ook al deze stappen staan duidelijk uitgelegd in het receptenboekje.

Smakelijk eten

Er werd gesmuld van al het zelfgemaakte lekkers en de tijd vloog voorbij. Het was alweer bijna tijd om de kinderen naar huis te brengen. Maar geen luxe diner zonder een dessert natuurlijk! Ook dit stond in het boekje en hier verheugde de kinderen zich ontzettend op. Het werd een luxe vlaflip van 2 soorten vla en een borrelplank met toppings. Wat een feestje was dit en de kinderen wilde nog helemaal niet huis.

Voordat het tijd was om te gaan kregen de kinderen nog een koksdiploma, goed gedaan kids! In het pakket zaten ook nog kleurplaten, maar omdat we daar niet meer aan toe zijn gekomen kregen ze die mee in het uitdeelzakje. Wat een leuk gevuld zakje werd dat met een pollepel, receptenboekje, kook kleurplaat, een diploma en wat lekkers voor thuis.

Wij zijn ontzettend enthousiast over het enorm uitgewerkte kinderfeestje. Het scheelt veel nadenken, voorbereiden en regelen en dat is wel heel fijn. En dan toch zo een compleet verzorgd en leuk feestje!

Naast de artikelen voor kinderfeestjes zijn er op de site ook knutselpakketten te koop en leuke bouwplaten. Dit zijn ook perfecte cadeautjes voor de decembermaand of een knutselmiddag tijdens de vakantie.

Er is dus meer dan genoeg keuze. Neem een kijkje op deze leuke site en kies uit 1 van de vele thema feestjes. Een goed, leuk en uitgebreid partijtje waarbij de voorbereidingen al grotendeels voor je zijn gedaan, hoe ideaal is dat. Zelfs voor deze mama die normaal gesproken alles graag zelf regelt, plant en organiseert 🙂 Suuskinderfeestjes

NB: bovenstaande foto’s zijn geplaatst met toestemming van de ouders.

Marinka Benit Familie, Samenwerkingen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.